Tyske lærere skal se IT i praksis

Fredag og lørdag har vi besøg fra Kiel. Besøget udspringer af et samarbejde mellem Thor-Heyerdahl-Gymnasium i Kiel og MfG der bl.a. handler om gensidige elevbesøg. Men denne gang er det 22 lærere som vil lade sig inspirere af vores skole. De er f.eks. nysgerrige efter at opleve hvordan lærerne på MfG benytter computere og smartboards i undervisningen. Og de vil også fokusere på hvilken betydning det har at lærere og elever i Danmark tiltaler hinanden med du og fornavn.

Også i den første uge efter vinterferien blev der snakket tysk på gangene på MfG. Da havde gymnasiet nemlig også besøg fra Kiel, men da var det elever fra Kiel som var på besøg. Sammen med elever fra 2h, 2b og 2y trænede de ihærdigt både dansk og tysk. På deres gymnasium lærer de nemlig dansk som fremmedsprog, og lærerne kastede dem ud i et hav af opgaver som de kun kunne løse i fællesskab og ved at snakke sammen på dansk og tysk. Blandt opgaverne var også madlavning og stjerneløb i Odense, og efter et par dage på MfG gik turen til Kiel hvor rollerne som vært og gæst blev byttet om.

Vi har spurgt tre elever fra MfG. Hvordan har du oplevet opholdet i Kiel?

Oliver, 2h: Selvom det kan virke grænseoverskridende at besøge og få besøg af en helt fremmed fra et andet land, så er det klart en oplevelse som er værd at tage med fra sin gymnasietid. Man får en masse nye bekendte og venner fra andre klasser, og man får et tættere sammenhold med dem man allerede kendte. Sprogligt giver det god mening da man kan få brugt sit tysk i “den virkelige verden” og til nogen som ikke forventer at det hele er perfekt. Jeg er super glad for at jeg valgte at tage med, og jeg havde en god tur. Kan klart anbefales.

Casper, 2b: Kiel-udvekslingen er en fantastisk mulighed for at komme til et fremmed land hvor man får snakket meget tysk, men samtidig også møder nogle skønne mennesker. Selvom man kan være lidt skræmt for at tage med, så opdager man med det samme når man kommer derned, at tyskerne er skønne og imødekommende. Personligt synes jeg at det har været nogle fabelagtige dage sammen med tyskerne, og når man først kommer ind på hinanden, kan man slet ikke mærke at man kun har kendt hinanden i et par dage.

Frederik, 2h: Det var en fantastisk, sjov og lærerig tur til Kiel. Man fik snakket og hørt en masse sprog. Man fik hørt “indfødte” snakke deres modersmål. Og vi fik på den måde en bedre omgang med sproget end vi har mulighed for i vores normale tysk-undervisning. Som bonus mødte vi nogle  søde og flinke tyskere som man kunne have nogle fornøjelige stunder sammen med.