Til nye elever

Har du spørgsmål der vedrører fordelingen af ansøgere til 1g og 1hf (det vil sige den skole, du er fordelt til), kan du sende en mail til: Annette.Keller@rsyd.dk

Hvis du har andre spørgsmål om din skolestart, kan du sende en mail til post@mfg.dk eller ringe til skolens kontor, som åbner mandag, den 1/8 2022 på tlf. 6262 2577.

 

Missede du vores informationsmøde?

Mandag den 17. januar afholdt Midtfyns Gymnasium virtuelt informationsmøde for kommende elever og deres forældre. Var du forhindret i at deltage, kan du se er par videoer og rektors oplæg herunder. Du kan også se hele mødet på vores Facebookside her.

Desuden opfordrer vi til at følge gymnasiet på Instagram: mfgringe #MfGliv, hvor der dagligt er mulighed for at kigge med inden døre og se, hvad eleverne går og laver.

________________________________

Hvordan synes eleverne selv, det er at gå på MfG?

Hvis du gerne vil høre nogle af vores elevers tanker omkring det at være en MfG’er, så se Caroline fortælle lidt om hverdagen som stx-elev på MfG.
Du kan også høre nogle tidligere elever fortælle om deres 3 år på MfG her

Caroline er startet på mfg efter et år på efterskole


Tag på virtuel rundvisning på MfG

Valg af studieretninger

Hvilken mfg’er er du?
På MfG kan du vælge mellem fire overordnede hovedområder: Det naturvidenskabelige, det samfundsfaglige, det sproglige og det kreative hovedområde. Hvert hovedområde rummer forskellige muligheder for kombinationer af fag og niveauer.
Bliv klogere på hvilket hovedområde, der passer bedst til dig ved at læse om dem her →

Find din studieretning

Naturvidenskab
Naturvidenskab

Samfundsvidenskab
Samfundsvidenskab

Sproglig
Sproglig

Kreativ
Kreativ

Videohilsner

Når du søger ind hos os, skal du vælge, hvilket 2. fremmedsprog du vil have, og du skal også vælge et kreativt fag.

Her kan du se videohilsner fra vores lærere, så du er klædt godt på til dit valg.

Vi hjælper dig godt på vej

Studieretningsvalget kan være svært at danne sig et overblik over, inden man starter på gymnasiet. Derfor starter alle elever på MfG på et fælles grundforløb, hvor alle har de samme fag på samme niveau. I grundforløbet introduceres man løbende til de forskellige studieretninger og får lov til at prøve to forskellige studieretninger af på gymnasiets ’studieretningsdage’. Derudover har man løbende samtaler med en kontakt-lærer, hvor man i grupper af seks elever kan få hjælp, vejledning og støtte i valget omkring studieretning. Den 1. november starter man så på den studieretning, man har valgt. På den måde sørger vi for, at ingen skal vælge i blinde, og at alle får mulighed for at træffe et velovervejet valg.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din ønskede studieretning passer til dine fremtidige drømme, så kan du læse mere her →

Særlige behov eller brug for ekstra støtte?

På skolen tilbyder vi hjælp fra vores dygtige læsevejledere og matematikvejledere, hvis der er behov for ekstra hjælp. Desuden kan vejlederne også hjælpe med at skaffe fx ’it-rygsæk’, hvis du er ordblind, hjælpe dig med at strukturere din lektielæsning eller give dig andre redskaber, som kan hjælpe dig i din uddannelse på MfG.

Derudover har man som elev også mulighed for at få hjælp via vores mentor-ordning og til skolens fælles lektiecafer, hvor lærere står til rådighed og kan hjælpe, hvis lektier eller afleveringer volder problemer.

På Midtfyns Gymnasium har vi også en autisme-linje med forskellige tilbud til unge med asperger-syndrom.

Læs mere her →

Hvordan bliver jeg en MfG’er?

Når du skal søge ind på en ungdomsuddannelse, skal du søge optagelse via www.optagelse.dk. Der kan ligge mange overvejelser bag sådan et valg, men med en stx-uddannelse på Midtfyns Gymnasium kan du uanset fremtidsdrømme være sikker på, at mulighederne er åbne. Med en stx på Midtfyns Gymnasium er alt muligt!

Er du i tvivl om, hvilke adgangskrav der er for at komme på stx, kan du læse mere på uddannelsesguiden her →