Kan du regne den ud?

NAT 1: MATEMATIK A //// FYSIK B //// KEMI B

Er du glad for matematik og naturvidenskab? Så er NAT1 helt sikkert noget for dig. Ikke mindst hvis du overvejer at tage en naturvidenskabelig videreuddannelse. 

I matematik får du sat gang i din abstrakte og logiske måde at tænke på. Du får en lang række metoder som du også anvender inden for fysik og kemi. I fysik bliver du klogere på naturfænomener og teknologi. Og i kemi arbejder du med stoffer og kemiske reaktioner fra dagligdagen.

Hvad kan fagene sammen?
I både fysik og kemi planlægger, udfører og efterbehandler du dine eksperimenter. I samarbejdet mellem de tre fag tolker du dine forsøgsresultater og arbejder med fx matematiske modeller, energiformer og hastigheder i kemiske reaktioner.

Lyder det som noget for dig?

Naturvidenskab – på den fede måde

NAT 2: BIOTEKNOLOGI A //// MATEMATIK A //// FYSIK B

Synes du at biologiske og kemiske spørgsmål inden for det sundheds- og naturvidenskabelige område er interessante? Forestiller du dig en uddannelse som læge, sygeplejerske, farmaceut, miljøingeniør, biolog eller en uddannelse inden for fødevareteknologi eller lignende? Så er NAT2 noget for dig.

I bioteknologi arbejder du især med hvordan man anvender biologiske systemer og levende organismer til at fremstille gavnlige produkter og sygdomsbekæmpende midler. Du vil få en faglig baggrund for at vurdere betydningen af medicinske og bioteknologiske opdagelser. Og du vil komme både i laboratoriet, på virksomhedsbesøg og på ekskursioner i naturen.

matematik bliver du skarp til at tænke abstrakt og logisk og får rygsækken fuld af metoder til at løse naturvidenskabelige problemer. I fysik bliver du klogere på det univers vi lever i, de naturfænomener vi ser i naturen og den teknologi vi anvender for at lette vores dagligdag.

Hvad kan fagene sammen?
I både bioteknologi og fysik planlægger, udfører og efterbehandler du dine eksperimenter. I samarbejdet mellem de tre fag tolker du dine forsøgsresultater og arbejder fx med matematiske modeller der beskriver bioteknologiske og fysiske fænomener, spredning af virus og udvikling af mekaniske hjælpemidler til mennesker.

Lyder det som noget for dig?

Få styr på krop, kemi og natur

NAT 3: BIOLOGI A //// KEMI B //// Matematik B

Måske har du allerede blikket rettet mod en uddannelse som læge, sygeplejerske, fysioterapeut eller en anden sundhedsfaglig uddannelse? Måske er du bare rigtig glad for naturvidenskab? Så er NAT3 et rigtig godt valg.

I NAT3 arbejder de to fag, kemi og biologi, tæt sammen om emner der kræver at begge fag kommer i spil.  I kemi skal du fx undersøge udviklingen og opbygningen af medicin. Og i biologi undersøger du hvilken indflydelse medicin har på kroppen. 

Et andet emne vi arbejder med, er kost. Her kommer du til i biologi at undersøge hvilke næringsstoffer vores kost indeholder, hvad vi bruger disse til, og hvilke problemer en forkert kost kan have på vores helbred. I kemi skal du undersøge opbygningen af næringsstofferne og analysere forskellige fødevares indhold af proteiner, fedt, kulhydrater og farvestoffer.

Fysiologi er også en central del af biologien. Du skal bl.a. undersøge musklernes opbygning og funktion, hvad der sker i kroppen under motion, og hvordan man optimerer præstationsevnen. Er du interesseret i idræt, så kan du evt. supplere de to studieretningsfag med idræt på B-niveau. 

Lyder det som noget for dig?