Valgkamp på MfG

Spørgelysten var stor da Midtfyns Gymnasium mandag havde besøg af seks folketingskandidater der dystede på retortik og argumenter. Valgmødets hovedtema var klima- og miljøpolitik. Og der gik ikke lang tid før en elev konstaterede at “I snakker meget om klimaet, men hvad vil I gøre helt konkret?”. En anden elev bragte atomkraft på banen som et bud på en fossilfri energikilde, men de seks politikere var hurtige til at afvise den løsning.

Debatten mellem Victoria Valesques (Enhedslisten), René Jørgensen (Dansk Folkeparti), Bo Liebergren (Venstre), Kim Aas (Socialdemokratiet), Rasmus Helveg (Radikal Venstre) og Stine Bardeleben Helles (Alternativet) blev styret med sikker hånd af den lokale avisredaktør, Tim Visti.

En halv time inde i mødet blev seks politikere pludselig til syv da Carsten Bach (Liberal Alliance) ankom. Det skabte en del morskab blandt eleverne, ikke mindst fordi netop Liberal Alliance som regeringsparti har været med til at vedtage de forhadte fraværsregler på gymnasiet. Carsten Bach fik “fuld fravær” for sin halve times forsinkelse.