Unge diskuterer demokrati

Unge diskuterer demokrati på tværs af grænser. Midtfyns Gymnasium er i denne uge vært for elever fra Tyskland, Frankrig, Spanien og Tyrkiet. I løbet af ugen har de unge – sammen med deres lærere – arbejdet med spørgsmål om unges involvering i demokrati. Fordelt i komiteer har de unge diskuteret og formuleret resolutioner om 16-års-valgret, karakterfri skoler og unges deltagelse i den demokratiske proces.

Ugens Erasmus 17arbejde kulminerer fredag mellem kl. 8.30 og 11.30 på Midtfyns Gymnasium. Her skal komiteernes resolutioner forhandles og bringes til afstemning i et stort plenum, der naturligvis gennemføres efter parlamentariske procedurer.

Projektet ”Differences, identity and active citizenship” er et samarbejde mellem fem gymnasier i Kiel (Tyskland), Brest (Frankrig), Chiclana (Spanien), Gebze (Tyrkiet) og Midtfyns Gymnasium. Projektet er planlagt i fællesskab, og samarbejdet om dette projekt mellem netop disse fem gymnasier startede i efteråret 2013.  Projektet er treårigt og finansieret af penge fra EU’s uddannelsesfond, Erasmus+.