Opbakning til rektor i Nyborg

Syv fynske rektorer bakker om om rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, der har været ude i et utilsigtet, politisk stormvejr efter at han har givet to somaliske børn lov til at gå i skole mens deres familie venter på at deres sag om asyl bliver behandlet:

Stop de personlige angreb på Nyborg Gymnasiums rektor!
På Nyborg Gymnasium har rektor Henrik Vestergaard Stokholm besluttet, at 2 somaliske børn kan fortsætte i 10. klasse, mens familien venter på, at deres asylansøgning bliver behandlet. Børnenes 3 mindre søskende undervises af private i et lokale, som gymnasiet stiller til rådighed. Undervisningsministeriet har slået fast, at gymnasiet ikke gør noget ulovligt.
Beslutningen har ført til stærke reaktioner fra lokale politikere i Nyborg og fra medlemmer af Folketinget.  Henrik Vestergaard Stokholm har hele tiden holdt fast i, at han blot hjælper børnene med at kunne gå i skole. I vores grundlov slås det fast, at ”Alle børn i den undervisningspligtige alder har ret til fri undervisning i folkeskolen” (§76).
Som kolleger til rektor ved Nyborg Gymnasium kan vi kun støtte, at alle børn har ret til undervisning, og vi tager skarpt afstand fra de personlige angreb, der i løbet af debatten er blevet rettet mod Henrik Vestergaard Stokholm. De hører ikke til i en saglig debat. Det er i hvert fald det, vi lærer vores elever, når vi i gymnasiet arbejder med at udvikle deres demokratiske dannelse.

Underskrevet:
Christian Alnor, rektor Middelfart gymnasium og HF
Jesper Vildbrad, rektor Svendborg Gymnasium
Lone Bjørndal Thomsen, rektor Odense Katedralskole
Carsten Claussen, rektor Tornbjerg Gymnasium
Søren Hvarregaard, rektor Midtfyns Gymnasium
Susan Mose, rektor Sct. Knuds Gymnasium
Kurt René Eriksen, rektor Nordfyns Gymnasium