Musical om den der besværlige kærlighed

30 år efter den første musical på Midtfyns Gymnasium byder gymnasiet publikum velkommen til musical nummer 11 i rækken: ENDNU EN SANG OM KÆRLIGED.

Det sker på mandag kl. 19:00 i gymnasiets idrætshal.

Midtfyns Gymnasium kan – ikke uden stolthed –  se tilbage på en 30-år lang musical-tradition. En tradition, der ikke bare handler om at iscenesætte en musical med alt, hvad dertil hører. Traditionen byder også, at det skal være en urpremiere. Og at den kunstneriske barriere skal sættes meget højt. Derfor er der også kun musical på programmet hvert tredje år.

Den første musical blev i 1988 skabt med hjælp fra bl.a. musikeren Lasse Helner. Traditionen med at hente professionel hjælp udefra fortsatte frem til 2009, hvor eleverne tog over og skrev deres egen musical. Den blev en stor succes, og det samme skete i 2012 og 15. I 2018 er musicalen derfor endnu engang lagt i hænderne på eleverne.

Udgangspunktet for ENDNU EN SANG OM KÆRLIGHED er de historier, der ligger bag nogle af de rigtig mange kærlighedssange, vi alle lytter til. Handlingen følger en gruppe unge fra de sidste år i folkeskolen til deres 10-års studenterjubilæum. Musicalen kommer omkring den første forelskelse, det første brud, den ensidige forelskelse, den ulykkelige kærlighed, den tilfældige kærlighed, den håbløse kærlighed og måske den ægte kærlighed.

Og så er musicalen naturligvis proppet med god musik, hvor gymnasiets musikelever og ikke mindst koret får vist, hvad de kan præstere efter et langt prøveforløb sammen med gymnasiets musiklærere. Ingen musical uden dans. Så man kan også glæde sig til flotte danseoptrin, som naturligvis er koreograferet af eleverne selv.

Faktisk er mere end 200 af skolens elever engageret i forestillingen. Mange kommer på scenen, men endnu flere hjælper til bagved scenen eller har hjulpet til med de mange praktiske opgaver der følger med et så stort projekt som en musical.

Fra starten af har musical-projektet været tænkt som en proces hvor alle gymnasiets elever skulle have mulighed for at deltage, forklarer Kamilla Karbo, dramatiklærer og en slags tovholder og instruktør på musicalen. Hun uddyber: Ønsket om stor elevinvolvering har været bestemmende for både proces og musicalens form. Det har fx betydet, at der ikke er store uoverkommelige roller, og at vi hele vejen har vægtet fællesskabet og forståelsen af, at alle medvirkende er uundværlige og vigtige, hvis det hele skal klappe på premiereaftenen.

Inden det hele kulminerer mandag aften, forestår en hård weekend hvor alt – både det kunstneriske, det tekniske og det praktiske – skal falde på plads. Foran venter en premiere og yderligere fire forestillinger, før det hele slutter med en fest for alle medvirkende fredag aften.

Ingen tvivl om at det bliver hårdt arbejde, men det bliver med garanti også en oplevelse for livet.

Forestillingen er sponsoreret af:
Den Faberske Fond
LactosanRynkeby
Super Brugsen Ringe

FORESTILLINGEN SPILLER mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i Midtfyns Gymnasiums idrætshal i næste uge. Alle dage kl. 19:00. Der vil være mulighed for at købe kage, kaffe, the m.m. i MusicalCafeen.

 

Billetter kan købes her: BILLETTER TIL MFG-MUSICAL 2018