Kathrine fra 2h vinder DM i novelleskrivning

Kathrine Skov Nielsen fra 2h skal til november på skrivelejr med professionelle forfattere. Hun har nemlig vundet DM i en skrivekonkurrence.

Kathrine Skov Nielsen fra 2.h er blevet en af de heldige vindere i DM i novelleskrivning 2021. Kathrine har skrevet novellen ”For Frie Tøjler”, og denne blev altså valgt ud af en jury (bestående af udgivne forfattere) sammen med 19 andre deltagere i hele Danmark.

Kathrine siger selv om sin deltagelse i konkurrencen: ”Jeg meldte mig til, fordi jeg faktisk var startet meget kort på en novelle, dengang jeg gik på efterskole. Men jeg blev aldrig færdig, og da jeg så hørte om konkurrencen her, så tænkte jeg, at nu var det sidste chance for at få den novelle skrevet.”

Præmien er et weekendophold for de 20 vinderlever på Vallekille Højskole i november, hvor de bliver undervist i kreativ skrivning af professionelle forfattere. ”Det, jeg glæder mig aller mest til ved opholdet, er at lære fra de kendte danske forfattere. Det bliver spændende at høre om og lære mere om, hvordan jeg udtrykker mig på skrift”, siger Kathrine.

DM i novelleskrivning for unge 2021 er arrangeret af Dansk Forfatterforening og Vallekilde Højskole, og projektet har til formål at skabe opmærksomhed omkring det unge vækstlag inden for litteratur og skærpe unges interesse for kreativ skrivning.

MfG ønsker Kathrine stort tillykke!