Hvordan siger man peberfrugt på tysk?

Mandag aften: 14 MfG’ere og 14 tyske gymnasieelever snitter tomater, rører kagedej og moser avocado. To og en halv time har de til at planlægge en tre-retters middag, købe ind, lave mad, dække bord og udtænke underholdning – alt sammen i en vidunderlig blanding af dansk og tysk. Mange ord skal gættes og forklares, men det hele går op i en højere enhed, og præcis kl. 19 er alting klar. Deutsche Pünktlichkeit!

1

MfG fik mandag i uge 8 besøg af 14 2g-gymnasielever fra MfG’s partnerskole, Thor-Heyerdahl-Gymnasium i Kiel, og de er omtrent lige så gode til dansk som de danske elever er til tysk. Efter en vellykket mandag aften i ungdomshuset i kulturzonen i Ringe stod programmet på undervisning og sightseeing i Odense. Onsdag middag gik turen med fælles bus til Kiel hvor eleverne byttede roller: Nu var det de tyske gæsters tur til at være værter for de danske elever.

Torsdag og fredag har der igen været tandem-undervisning på skoleskemaet, hvor danske og tyske elever i små grupper måtte hjælpe hinanden med masser af gloser på begge sprog, mens de løste opgaver i fællesskab. Torsdag eftermiddag stod kielerne for en spændende rundtur i deres hjemby hvor der lige nu er stort middelaldermarked. Og vandreturen sluttede med spisning på den hyggelige restaurant Forstbaumschule uden for byen.

Fredag var det så slut – efter en herlig uge som forhåbentlig har givet alle masser af gode oplevelser, sproglige fremskridt og venskaber på tværs af kulturer.