Finaleplads til Emilie fra MfG

Finaleplads til OL i biologi

Emilie Kej Larsen fra 3y på Midtfyns Gymnasium kvalificerede sig i fredags til finalen i OL i biologi på Århus Universitet.

2300 elever var tilmeldt

I alt var 2300 elever fra 64 skoler rundt om i Danmark tilmeldt skolerunden, som startede i november 2019 og ud af disse, gik 30 elever så videre til semifinalerne, som fandt sted i sidste uge. Emilie var blandt de 30 semifinalister, og nu er hun altså også blandt de aller sidste 15 elever, som skal dyste til finalen.

Ud over det almindelige pensum

Konkurrencen har indtil videre indebåret både tests samt teoretiske prøver og laboratorieforsøg udarbejdet af medarbejdere fra Århus Universitet. Nu venter der så Emilie to omgange med træning på hhv. Talentcenteret på Sorø og på Københavns Universitet, da det finalisterne skal dyste i, ligger uden for det almene gymnasiepensum.

Skal repræsentere Danmark

Den 17. april afholdes finalens første del, som består af laboratorieforsøg på Syddansk Universitet i Odense, og den 2. og 3. maj afholdes så finales sidste og teoretiske del på Gefion Gymnasium. Den 4. maj kåres vinderen på DTU, og det bliver således afgjort, hvem der skal repræsentere Danmark ved den Internationale BiologiOlympiade (IBO) 2020. Midtfyns Gymnasium er meget stolte af Emilies kvalificering til finalen og krydser fingre for, at netop hun skal repræsentere Danmark!