Eleverne på MfG er vilde med deres lærere

Nomineringer i overflod

Nok befinder vi os i en mærkelig tid, hvor den almindelige klasserumsundervisning pludselig er blevet skiftet ud med virtuel hjemmeundervisning, men det har tilsyneladende ikke gjort eleverne på Midtfyns Gymnasium mindre begejstrede for deres lærere. I hvert fald ikke, hvis man kigger på, hvor mange nomineringer, eleverne har indsendt til Politikens Undervisningspris.

Fristen for at nominere en lærer til Undervisningsprisen udløb lørdag den 9. maj, og da var hele 38 nomineringer blevet indsendt af elever fra Midtfyns Gymnasium!

Politikens Undervisningspris har været uddelt årligt siden 2013 i samarbejde med Lundbeckfonden og har til formål at hylde danske lærere og skabe opmærksomhed omkring den gode underviser. Prisen uddeles til både lærere fra grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler. Det er ikke første år, at en eller flere lærere fra Midtfyns Gymnasium nomineres, men 2020 udmærker sig ved at have helt enormt mange nomineringer blandt de knap 50 ansatte lærere!

Flere lærere har fået mere end en nominering og i netop denne svære tid, hvor både lærere og elever skal interagere og samarbejde i et nyt og anderledes læringsrum online, så varmer nomineringerne i endnu højere grad og skaber stor glæde hos gymnasiets lærere.

Et skulderklap

”I en tid hvor man som lærer har mange frustrationer og ofte ikke føler man kan præstere, som man gerne vil eller kan holde ordentligt fast i den gode lærer-elev-relation, så bliver man simpelthen bare ekstra glad for at modtage nomineringer fra sine elever, som alligevel synes, man gør det godt. At eleverne har siddet alene derhjemme og brugt tid på at formulere og indsende nomineringer og haft lyst til at udtrykke deres tilfredshed og anerkendelse af ens arbejde, det er et af de største skulderklap, man kan få som lærer. Jeg er enormt taknemlig og stolt”, siger Stinna Pedersen, som er lektor på Midtfyns Gymnasium og blandt de nominerede.

En anden af de nominerede lærere, Sidsel Nonnemann, siger da også i en takkevideo, som hun har lavet til sine elever ”hvis jeg havde haft mascara på, så ville I kunne se, hvor rørt jeg blev over nomineringerne, for jeg må indrømme, at jeg fældede en tåre eller to”.

Hvem i Danmark der ender som vinder af prisen, afgøres midt i maj, hvor to faglige paneler vurderer kandidaterne (et panel vurderer nomineringer fra grundskolerne og et panel vurderer nomineringerne for ungdomsuddannelserne). I panelerne sidder lærere, elever og fagfolk, der sammen skal vurdere, hvilke lærere og undervisere, der skal hædres med en pris. I år uddeles der desuden en ekstra særpris pga. Coronanedlukningen, og Lundbeckfonden har således udvidet undervisningsprisen til nu også at hædre landets dygtigste fjernunderviser. Midtfyns Gymnasium ønsker held og lykke og krydser fingre for, at en af de 38 nomineringer falder i panelernes smag.

Herunder ses nogle korte udpluk af elevernes nomineringer til MfG-lærerne:

”Selvom det kan være utrolig svært at holde gang i en gruppe gymnasieelever og lære dem tysk, formår Kristian altid at gøre hver lektion spændende”

”Peter fortjener denne pris, fordi han altid står til rådighed, når hans elever har brug for hjælp (…) Der er plads til alle niveauer i hans undervisning, hvilket gør, at der ikke findes dårlige eller dumme svar.”

”I denne svære tid med virtuelt arbejde har Eva gjort en ihærdig indsats for, at undervisningen stadig lever op til samme standard, som man normalt er mødt med”

”Selvom faget måske ikke lige er det, man tænker er det fedeste fag, så gør Lea det altid sjovt at komme til modulerne”

”Signe er uden tvivl den bedste lærer, jeg har haft i løbet af mine mange skoleår. Hun kan let gøre en ellers kedelig religionstime fyldt med fagord til en spændende og sjov time med kreative ideer”

”Sidsel fortjener denne pris, fordi (…) hun er en af de lærere, man kan tage en personlig snak med, og hvor hun bare er der 100% for at hjælpe en”

”Hvorfor er Messi den fodboldspiller, som har vundet flest Ballon d’ors? Ja, fordi han er den bedste inden for sit fag. Præcis ligesom Stinna”

”Ninette er den rareste person, man kan møde i denne verden (…) hun er en af de få lærere som man kun møder få af gennem sit studieliv”

”Kristine er ikke kun underviser, men er der også til at guide os. Hun giver 100% af sig selv, og det kan mærkes.”