Efter ansøgningsfrist: Intet er sikkert endnu

Hvor mange unge der begynder i 1g på Midtfyns Gymnasium til august, står endnu ikke helt klart.

I år har optagelsesproceduren til stx nemlig været meget anderledes end tidligere. Vil man gerne på gymnasiet – uden at skulle til optagelsesprøve – skal man klare kravene til karaktergennemsnit som er 5,0. Så er man erklæret “uddannelsesparat til stx” og kan søge ind på MfG uden problemer. Det har rigtig mange gjort. Men efterfølgende skal man “bekræfte” sin “uddannelsesparathed” ved at få mindst 3,0 i gennemsnit til den afsluttende prøve i 9. eller 10. klasse. Det vil langt de fleste helt sikkert klare, men skulle det gå galt, vil man sammen med sine forældre blive inviteret til en snak med gymnasiets rektor der på baggrund af samtalen vil vurdere om man er “uddannelsesparat til stx” alligevel.

Skulle man ikke være erklæret “uddannelsesparat til stx”, kan man alligevel søge om optagelse – frem til den 15. marts. Man vil derefter blive indkaldt til en optagelsesprøve. Og klarer man den, er man “uddannelsesparat” og kan begynde i 1g til august. Men der er også en “tredje vej”: Får man 6,0 eller over i gennemsnit til den afsluttende prøve i 9. eller 10. klasse, er man også “uddannelsesparat til stx” og skal derfor ikke til optagelsesprøve.

Så vejene til MfG er i år lidt mere kringlede end tidligere – og så har vi endda ikke nævnt alle veje. Derfor må vi vente med at melde ud hvor mange 1g-klasser vi får næste skoleår. Det står dog fast – i skrivende stund – at der er 130 der har søgt ind på MfG, og at der også i 2019 vil begynde en Asperger-klasse på MfG.

Læs mere om ansøgertallene på Fyn i GymFyns pressemeddelelse.