Forstå den verden du lever i

9795SAMFUNDSFAG A //// MATEMATIK A

Er du interesseret i samfundets indretning, både det danske og det internationale? Ja, måske har du allerede en lille debattør i maven der godt kan lide at debatten bygger på facts og metoder? Så er det værd at kigge nærmere på SAM1.

I samfundsfag bliver du skarp på at undersøge, sammenligne og diskutere danske og internationale samfundsforhold. Og du vil naturligvis komme til at arbejde med helt aktuelle problemstillinger. Er der valg, ja, så kigger vi naturligvis på vælgeradfærd. Sker der noget i Kina der rykker ved den globale magtbalance, ja, så undersøger vi baggrunden. 

Selvom matematik ikke er et fag der har direkte forbindelse til den fysiske verden, så er faget alligevel uundværligt hvis man skal beskrive og forstå samfundsmæssige problemstillinger. Du lærer bl.a. at udvikle metoder til problembehandling og beskrivelse af verden.

Hvad kan fagene sammen?

Miljø- og fødevareproblematikker, befolkningsudvikling, globalisering, økonomisk modellering og valgprognoser er blot få eksempler blandt mange emner du vil kunne møde i denne studieretning.

Lyder det som noget for dig?

NB! Se dine valgfagsmuligheder (årgang 2017) HER!

Bliv klar til en verden i forandring

9796SAMFUNDSFAG A //// ENGELSK A

Er du interesseret i samfundets indretning, både det danske og det internationale? Så er SAM2 noget for dig.

I engelsk bliver du klog på den engelsksprogede verden og får masser af viden om landenes samfundsforhold og litteratur. Og du bliver naturligvis bedre til at tale og skrive engelsk. I samfundsfag undersøger, sammenligner og diskuterer du de grundlæggende samfundsforhold, både i Danmark og i den engelsksprogede verden.

I samarbejdet mellem fagene bliver du klogere på samfund og kulturelle problemstillinger i specielt USA og England.

Lyder det som noget for dig?

NB! Se dine valgfagsmuligheder (årgang 2017) HER!