Netbiblioteket

Gymnasiet abonnerer på en række licensbetalte baser:

Infomedia:

Artikler fra over 40 danske aviser, tidsskrifter og webkilde. Adgang med Uni-login.

Faktalink:

Elektroniske artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Nyttig ifm. f.eks. opgaveskrivning og med gode henvisninger til øvrig relevante litteratur og information. Adgang med Uni-login.

Forfatterweb:

Forfatterlink med artikler om danske og udenlandske forfattere. Ca. 900 forfatterportrætter. Nyttig ifm. f.eks. opgaveskrivning og med gode henvisninger til øvrig relevante litteratur og information. Adgang med Uni-login

Danmarkshistorien.dk:

Hjemmeside der dækker Danmarks historie fra oldtid til nutid. Online historieleksikon og digital historiebog med artikler, kilder, lydklip mv.

Historiens verden:

Historieportal der dækker verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Indeholder tekster på flere niveauer, biografier, billeder og kilder. NB: Kun adgang med dit login til Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne CPR-nr. og fire-tals-kode. Du skal være bosat i kommunen.

Videnskab.dk

Nyheder og artikler om videnskab med hovedvægt på naturvidenskab, men også med emner indenfor kultur og samfund.

Engelsksprogede databaser 

Britannica Academic

Stort britisk leksikon med opslag, artikler, primærkilder, ibøger, film og fotos om samfundsfaglige, litterære, geografiske, politiske og historiske emner.

Brug Advanced Level – eller Academic i øverste højre hjørne. Adgang med Uni-login.

Gale In Context: High School

Amerikansk database med fuldtekst-artikler, kildemateriale mv. indenfor historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Adgang kun på gymnasiet.

MasterFILE Premier (EBSCO)

Omkring 1700 engelsksprogede tidsskrifter og e-bøger i fuld tekst. Dækker næsten alle emneområder. Taler, biografier, billeder, kort og flag. Dækker også basen GreenFILE med ca. 4700 artikler i fuldtekst om menneskets indvirkning på miljøet. Adgang kun på gymnasiet.

Gale in Context: Science

Emner inden for de naturvidenskabelige fag. NB: Kun adgang med dit login til Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne CPR-nr. og fire-tals-kode. Du skal være bosat i kommunen.

Women’s Studies International (EBSCO)

Database med henvisninger til litteratur om kønsforskning, feminisme og andre kønsrelaterede emner. Ca. 10% af henvisningerne kan læses i fuld tekst. NB: Kun adgang med dit login til Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne CPR-nr. og fire-tals-kode. Du skal være bosat i kommunen.

Film og TV:

CFU 
Streaming af film og TV-udsendelser. Adgang med Uni-login.

DR.dk
Klip fra TV-udsendelser. Adgang med Uni-login.

Filmcentralen 
Film i undervisningen. Kort- og dokumentarfilm. Adgang med Uni-login.